A NU SE NEGLIJA INFORMATIILE DE LA SECTIUNEA "ATENȚIE" !!!

Informații utile

Sanovita Nico Med este un cabinet pentru medicina sportiva

Pe scurt, despre ceea ce facem

Rețele de socializare

Avizul medical al sportivului are 2 componente esențiale, și anume verificarea stării de sănătate și a formei sportive. Examenul medico-sportiv pentru obținerea avizului medical include:

-analize de laborator (HEMOLEUCOGRAMA+FORMULA LEUCOCITARA,VSH,GLICEMIE,COLESTEROL,CREATININA,TGO,TGP,CALCIU,MAGNEZIU,SUMAR DE URINA )

-examen clinic general

-EKG în 12 derivații

-măsurători antropometrice

-somatometrie

-măsurarea tensiunii arteriale și a alurei ventriculare în clino și ortostatism

-pulsoximetrie

-testare acuitate vizuală și discromatii

-indicele de cardio-rezistență Ruffier 

-test Astrand(capacitatea aeroba de efort)

  


Despre avizul medico-sportiv

Medicina sportivă este o ramură pluridisciplinară a științei medicale, ce are ca obiectiv obținerea performanței sportive în condiții de sănătate optimă. Ea are în vedere profilaxia, 

diagnosticarea, tratarea și recuperarea medicală în urma unor accidentări sau îmbolnăviri datorate practicării sportului.

Avizul medico-sportiv este un act medico-legal ce se adresează sportivilor de performanță și amatorilor legitimați în cadrul unor asociații sportive, cât și persoanelor care doresc să practice sport sub îndrumare medicală.

Avizul medico-sportiv este reglementat în România conform legislației în vigoare (legea 69/2000, ordinul 1058/404 din 2003, legea 321/2007). Acesta are un caracter obligatoriu și se efectuează de 2 sau de 3 ori pe an, în funcție de specificul sportului.


Medicul specialist de medicină sportivă poate să ceară în anumite cazuri, pentru verificarea stării de sănătate, investigații și examene clinice și paraclinice suplimentare